Krav Maga – Frontline Muay Thai

Krav Maga

På FMT har du nå mulighet til å trene rent selvforsvar.

Forskjellen på Krav Maga og kampsport er at her er målet kun en eneste ting: Å overleve og komme så uskadet fra en truende situasjon som mulig. Det er ingen regler, og alle skitne triks er lov! Dette er hva elite politi, soldater, livvakter, og folk i sikkerhetsbransjen sverger til, og det som gjør deg best i stand til å håndtere situasjoner som feks trussel med kniv, slagvåpen eller skytevåpen, flere mot 1, voldtektsforsøk, ran, gissel og generelle overfall.

-Hva er Krav Maga?

Krav betyr “Kamp” og Maga betyr “Kontakt” på hebraisk, og ble utviklet av Imre Lichtenfeld i Ungarn og Slovakia på 30 tallet for å beskytte seg selv og sine mot nynazistiske gjenger som herjet før og under 2. verdens krig. Han flyktet senere til Palestina, hvor han ble sentral i å utvikle hånd til hånd kampkunst og selvforsvar for jødiske paramilitære og senere Israel Defense Force (IDF). Det er en blanding av boksing, bryting, judo, jiu jitsu, Muay thai og aikido. Fokuset er på hva som fungerer i en reell trusselsituasjon og blir jevnlig oppdatert med nye og bedre teknikker etter tilbakemeldinger fra utøvere som bruker det profesjonelt som blant annet politi og militære verden rundt.

-Hvem kan trene Krav Maga?

Alle kan trene Krav Maga. Øktene er ikke så harde som en tradisjonell kampsport time, da hovedfokus vil være på teknikker, sikkerhet, og det psykologiske , men man får svettet og forbrent i denne timen også! Særlig anbefalt er det for kvinner, og folk som kanskje ikke er så fysisk sterke da det kan være det hemmelige våpenet man har i ermet om noe skulle oppstå.

-Gradering i Krav Maga

Det er litt forskjellige systemer fra forbund rundt om i verden, men de fleste har et system som ligner litt på Judo og Jiu jitsu.

I dette forbundet vil gradering være som følger:

Hvitt belte

Gult belte (må ha fullført grunnkurs og minimum 6 måneders trening)

Oransje belte (ca 1 års trening)

Grønt belte (halvannet års trening)

Blått 1(over 16 år, 2 års trening

Blått 2 (2 og et halvt års trening

Blått 3 (3 års trening)

Etter Blått 3 er det mer formelle tester for å kvalitetssikre nivået.

Brunt 1 (over 18 år, ca 3 og et halvt års trening)

Brunt 2

Brunt 3

Svart belte (7-8 år jevnlig trening)

X